Zie wat er speelt.

Als schilder heb ik een sterke eigen visie op mijn  tijd en verbeeldt die in mijn werk. Het is niet decoratief. 

Van de evolutie in de wereld poog ik een getuigenis af te leggen. Mijn werk is de 21e eeuw en wat daaraan belangrijk is. Mijn tijd. Uw tijd.

Inspiratie

De wereld is een constante beweging. Ik verzamel beelden die dit staven en zet ze creatief om in een eigentijdse vorm, computergelinkt,  maar gestueel geschreven omdat het emotionele aspect essentieel is: mijn werken moeten raken en tot nadenken aanzetten.

Daarom vat ik ze samen   in een reeks: BNOW : nieuwe, oude wereld.

Hierin staan de menselijke gedragingen centraal. De vorm is vaak fragmentarisch, fluctuerend naar abstract, ruw zoals de inhoud. Vorm en inhoud zijn één

Ik neem je bij de hand

Mijn Brave New Old World is altijd een peroonlijke reflectie. Een getuigenis, maar gekleurd, door mijn ogen, mijn gedachten,  mijn emoties, mijn techniek. Heel eigen. Nooit perfect.

Die ego-realiteit heeft een onnoemelijke charme. Tegelijkertijd is het een spiegel waarin  je kijken kan.

Filosofie versus techniek

Mijn werk is geen decoratie. Het is een filosofische uiteenzetting met mijn tijd, met mijn omgeving en een analyse  van het zelf: bewustwording . Dat wil ik delen met de toeschouwer (doe hetzelfde): de euvels worden verteerbaar in schoonheid gevat. Het zijn beelden van hoop.

Dat alles hanteer ik zeer spontaan, direct. Ik kies voor acryl op papier ( zwaar),  soms linnen. Maar mijn pasteuze toets is beter verwezenlijkbaar op papier. Het is direct, houdt wat je zet en loopt niet weg of zinkt in. Achter glas is het uitstekend beschermd. Het werkt als vernis en heeft diepte.

Gabriella Cleuren 12/08/2018