Aanvankelijk ontstaan als poging om de eenzaamheid met geliefde wezens op te vullen, soms gesprek te zijn, zijn zij uitgegroeid tot gestalten die een levenswijsheid of bewustwordingstoestand uitdrukken

Ik schilder mijn herinneringen in 'Cleur: kleur' ​​'bijna elke dag, en zoals u weet, herinneringen zijn altijd een heel eigen wereld, maar ook universeel. Niets menselijks is vreemd om een mens. Daartoe gebruik ik een vrije vorm en een persoonlijke taal van pictogrammen. "

 De kunstenaar persoonlijke wereld, de een die specifiek is haar eigen en die voortkomt uit de essentie van haar wezen, hier krijgt zijn vorm en vorm. In de manier waarop voorbijgangers de boom te gebruiken als een drager waarop ze hun gevoelens, hun naam, een blessure, een aantal persoonlijke onderscheidend merk ... tekenen van hun bestaan​​, dat nemen op een eigen leven, daarin samengesmolten tot een willekeurige inschrijven, harmonieus geheel door een volledig natuurlijk proces ... Op deze manier houdt ze op de sporen van haar leven en registreert ze.

 In een quasi natuurlijke manier, gekoppeld aan de handelingen van nadenken en reflecteren, samenvoegen met dromen, herinneringen, verlangens, angsten, bewuste waarneming, verdriet en vreugde, al die kosmische impulsen die vanuit diep in je innerlijk naar boven komen, zoals de knoppen die opbloeien uit de boom, in het kort pictogrammen, gegoten in mallen spontane, uitgehouwen in de schors, op deze manier is gemaakt dit werk.

 Een symbiose van werkelijkheden die impulsen van mode gedachten te genereren en om te zetten in een specifieke wereld al hun eigen, een virtuele wereld. De drijvende kracht is altijd het leven zelf, die vervolgens ontstaat in een afbeelding een incidentele samenstelling en later nog steeds leidt tot de processen van het bewustzijn.

© Gabriëlla Cleuren 2019