• Hades 01

    13 maart 2024

    Overal vuur. Mensen verlangen naar het licht, dat hen weer vrijheid zal geven. In de Griekse mythologie is het verhaal anders.
    Waarom gebeurt dit allemaal. Dit werk maakt deel uit van een trilogie.


    Steun mij met de aankoop van dit werk >>


    Hier de blogtekst over de Hades van deze tegenwoordige tijd : de 21e eeuw >>

    Lees meer >> | 24 keer bekeken

  • Ook telecomoperator Edpnet slachtoffer van hackers

    11 maart 2024

     

    Na enkele andere bedrijven blijkt ook Edpnet getroffen te zijn door een cyberaanval. ©Photothek via Getty Images

    Bron: De Tijd  Bert Broens

    Naast de brouwerij Duvel Moortgat en het koffiebedrijf Beyers blijkt ook telecomoperator Edpnet het slachtoffer geworden te zijn van hackers.

    De Tijd vernam dat hackers ook toesloegen bij Edpnet. Het bedrijf had het maandagochtend aanvankelijk alleen over technische problemen met een nog onbekende oorzaak die zich voordoen sinds zaterdagochtend. Maar 's avonds stuurde de onderneming een verklaring uit waarin staat dat 'onbevoegden zich toegang hebben verschaft tot administratieve systemen bij Edpnet door een cyberaanval'.

    Lees meer >> | 13 keer bekeken

  • Onze democratie is niet af

    11 maart 2024

    Uit justcorrupt.org
    Macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut. Het is haast een natuurwet. De wereldgeschiedenis is geplaveid met krankzinnige en excentrieke heersers die hun macht misbruikt hebben om de grootste wreedheden aan te richten. Miljoenen mensen hebben de gruwel van deze almachtige dictators moeten ondergaan. Teveel macht in handen van een persoon is daarom geen goed idee. Mensen zijn tenslotte mensen. Machtsconcentratie leidt maar al te vaak tot machtsmisbruik.

    Wanneer we het risico op machtsmisbruik willen beperken kan dat op 2 manieren:

    1) Macht verdelen.
    Het verdelen van macht over meerdere personen vergroot de kans dat de beslissing een meerderheid ten goede komt en verkleint de impact van mogelijk machtsmisbruik. In het ideale geval wordt de macht gelijk verdeeld over de hele groep, zoals bij een referendum bijvoorbeeld.
    2) Macht controleren.
    Vaak is het gelijk verdelen van de macht over de hele groep onpraktisch of niet efficiënt. Dan moet er toch iemand aangeduid worden die de macht krijgt om bepaalde keuzes te maken voor de hele groep: een machthebber. En om machtsmisbruik te vermijden wordt er dan een controle geïnstalleerd. Deze controle moet de groep toelaten om de machtsuitoefening te controleren en de toegewezen macht weer te ontnemen wanneer het misloopt.

    Lees meer >> | 160 keer bekeken

  • Gevangenen in een doos

    10 maart 2024

    In dit semi-abstracte acrylschilderij heb ik mijn energie gestoken in het weergeven van een gecondenseerde menselijke ervaring, gegroepeerd binnen begrenzingen die zowel beschermen als beperken. Het spel van licht en schaduw op de figuren zet aan tot een dialoog over gemeenschap en isolement. Als je dit werk in je ruimte verwelkomt, nodig je uit om na te denken over eenheid en grenzen, met een emotionele energie die aanzet tot conversatie en contemplatie.

    Lees meer >> | 10 keer bekeken

  • Twee lichtgewonden na crash op vliegveld Zwartberg

    9 maart 2024

    radio2, Cedric Van den Langenbergh, Khalid Sellam

    Op het vliegveld van Zwartberg in Genk is een sportvliegtuig gecrasht. Het vliegtuigje kwam uit Twente en werd bij het landen verrast door een sterke zijwind. Het crashte met een vleugel tegen een leegstaande hangar. De 2 Nederlandse inzittenden raakten lichtgewond. 

    Het ongeval waarbij een toestel uit het Nederlandse Twente betrokken was, is gebeurd rond 12 uur, aan de landingsbaan van het vliegveld in Zwartberg. "Tijdens een landingsmanoeuvre is het vliegtuig door een sterke zijwind tegen één van de hangars terechtgekomen", vertelt Steve Michiels van de lokale politiezone CARMA. "Bij die crash zijn twee inzittenden lichtgewond geraakt, zij werden overgebracht naar het Ziekenhuis Oost-Limburg voor verzorging."

    Instructeur Paul Spaepen stond op de landingsbaan klaar om samen met een leerling op te stijgen. "Rechts van mij zie ik een schaduw in een flits voorbijkomen. Direct erna vliegt het vliegtuig rakelings over ons. De wind heeft het volledig naar links gedreven tot de rechtervleugel de hoek van een hangar raakte. De vleugel is afgerukt. De romp is in een van de werkplaatsen geschoven." 

    Zwaarste ongeval uit recente geschiedenis

    Volgens Spaepen is de crash van vandaag een van de zwaarste uit de recente geschiedenis van het vliegveld. "Dit is zeker aan de zwaardere kant. Hier gebeuren relatief weinig ongevallen, zeker als je kijkt naar de activiteit. Hier landen vliegtuigen van de vliegclub, privévliegtuigen en die van een aantal bedrijven. Er kan wel eens een ongeval gebeuren, net zoals op straat, maar ongevallen zijn hier zeldzaam." 

    Zowel het sportvliegtuig als de leegstaande hangar raakte zwaar beschadigd. Het vliegveld werd afgesloten. "Maar er zijn geen zwaargewonden gevallen", besluit Steve Michiels van de politie. "En dat is uiteindelijk het belangrijkste." 

    Alle vliegverkeer op het vliegveld ligt stil. "Het bestuur der luchtvaart zal starten met het officiële onderzoek. Zij bekijken de omstandigheden van het ongeval. Op basis van onze camerabeelden zullen zij ook een duidelijk beeld proberen te krijgen. Zij zullen beslissen wanneer er weer gevlogen mag worden", besluit Joeri Gerrits, bestuurslid van vliegclub Limburgse Vleugels. 

    https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/03/08/vliegtuigcrash-zwartveld/

    De zogenaamde leegstaande hangar is deel van de 3 gebouwen op het vliegveld van Zwartberg, die deel uitmaken van de boedel van Clancy B.V.( bankroet verklaard).

    Nu hebben de curatoren een extra reden om dit gebouw niet te verkopen.

    Deze hangar staat al leeg gdurende meer als 12 maanden, omdat de curatoren dit blijkbaar niet kunnen verkopen. De gebouwen in Sint-Niklaas zijn wel bijna allemaal verkocht. Er zijn ook twee hangars op het vliegveld van Deurne (Antwerpen) die ook nog niet verkocht zijn. In Lelystad (Nederland) staat ook nog een gebouw, wat nog niet verkocht is. Maken allemaal deel uit van de boedel van Clancy B.V.

    Het is toch abnormaal dat dit soort gebouwen niet verkocht geraken. Waarschijnlijk is dit te moeilijk, omdat ze niet in de regio van Sint-Niklaas liggen.

    Lees meer >> | 28 keer bekeken

  • Oorlogsslachtoffer

    8 maart 2024

    In mijn semi-abstracte schilderij heb ik met acrylverf gewerkt om diepe emoties vast te leggen. De ruwe penseelstreken en contrastrijke kleuren vertellen een verhaal van veerkracht ondanks tegenspoed. Het levendige kleurenpalet weerspiegelt de innerlijke kracht die nodig is om door moeilijke tijden heen te komen. Dit kunstwerk straalt een energieke en hoopvolle sfeer uit die elke ruimte zal verlevendigen. Het herinnert de toeschouwer aan de onverzettelijke menselijke geest.

    Lees meer >> | 20 keer bekeken

  • Nutteloze stelletje mensen

    7 maart 2024

    Door dit besef willen mensen een betere toekomst zien, dankzij internet worden we niet alleen meer verkeerd geïnformeerd, maar met enige moeite worden we beter geïnformeerd. Ze willen ontsnappen aan onderdrukking. Dit zorgt voor onrust. Vaak is het alleen de hoop op beter, de droom die hen wegduwt van de onleefbaarheid.
    De beelden die deze schilderijen vertegenwoordigen verschenen voortdurend in kranten en tijdschriften en zijn de beelden van onze tijd, de opstanden en migraties van de 21e eeuw.

    Lees meer >> | 22 keer bekeken

  • Vrouwelijke kunstenaars , een miskende soort.

    6 maart 2024

    Dit werk "Vrouwen voor hun rechten en voor het kind" 2023 is te koop. uw aankoop helpt als ondersteuning in onze strijd tegen de Belgische justitie.

    Nee veel erger : een vloek zoals Alicja Gescinska het in haar artikel van 7.02.2024 : ‘Gedachtengangen’ in de Morgen verwoordt : we moeten af van het idee dat mannen voor een betere artistieke kwaliteit staan . Maar wie deert dat ? Het is veeleer dat zij als kostwinner vaak hun kunst meer commercialiseren en zodus meer in de kijker plaatsen, vaak geholpen door een behulpzame vrouw die ondersteunend werkt en dan ook vele andere taken op zich neemt, hen afschermt.

    Lees meer >> | 13 keer bekeken

  • Topmagistraat speelt examenvragen door aan zoon van collega: “Diep geschokt en teleurgesteld”

    4 maart 2024

    Het gebouw van het parket-generaal in Gent. Daar is de sjoemelde magistraat voorlopig niet meer welkom. — © Google Streetview

    Cedric Lagast, journalist bij Het Nieuwsblad
    Bron: Eigen berichtgeving
    3 Maart 2024 om 22:06

    Een vooraanstaande Oost-Vlaamse magistraat heeft bekend dat hij sjoemelde bij het magistratenexamen. Hij speelde de examenvragen door aan de zoon van een collega, die ook magistraat wilde worden. Hij riskeert een zware sanctie, en zelfs een celstraf.

    Wie in België parketmagistraat wil worden om als procureur mee de wet toe te passen, moet daarvoor een toelatingsexamen afleggen bij de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ). Ook in januari trok een groep advocaten nog naar de HRJ, om het gevreesde examen strafrecht af te leggen. Eén op drie kandidaten bleek achteraf geslaagd.
    Maar de HRJ kreeg daarna ook geruchten te horen over fraude, en stelde een onderzoek in. Een van de juryleden, een Gentse advocaat-generaal, bekende dat hij de vragen vooraf had doorgespeeld aan een van de kandidaten. Het jurylid zou de kandidaat in de dagen erna ook op de hoogte gehouden hebben van subtiele wijzigingen aan de opgave. De kandidaat in kwestie is de zoon van twee andere, bevriende magistraten van de advocaat-generaal.
    “Na zijn bekentenis nam het jurylid meteen ontslag uit de Hoge Raad”, zegt de HRJ in een persbericht.
    Celstraf
    De HRJ heeft het dossier nu doorgeven aan het Gentse parket-generaal. “Het is nu aan de procureur-generaal om een tuchtprocedure op te starten, en eventueel een strafonderzoek.”
    De betrokken advocaat-generaal is volgens onze informatie meteen op non-actief gezet. Hij mag zich de komende weken niet vertonen op het parket-generaal. Hij riskeert een tuchtstraf, die kan variëren van een terugzetten in graad, tot een schorsing van een jaar.
    Maar de advocaat-generaal riskeert ook een strafrechtelijke vervolging: artikel 458 van de strafwet zegt dat wie zijn beroepsgeheim schendt, een celstraf riskeert van een tot drie jaar.
    “Het jurylid zetelde drie jaar in meerdere examencommissies. Er kan niet worden uitgesloten dat ook andere kandidaten over voorkennis beschikten”
    Hoge Raad voor de Justitie
    “Krachttermen”
    “Wij zijn diep geschokt en teleurgesteld dat de fraude kon gebeuren. De context waarin dat kon gebeuren, is voor ons een verzwarend element. Tijdens het onderzoek zijn de voorbije uren ook bij ons tal van krachttermen gevallen”, zegt de HRJ in een persbericht.
    Het bewuste examen is nietig verklaard, en moet worden overgedaan. De magistratenzoon wordt uitgesloten. “Maar het jurylid zetelde drie jaar in meerdere examencommissies. Er kan niet worden uitgesloten dat ook andere kandidaten over voorkennis beschikten. Dat zal het strafonderzoek dat nu allicht volgt, moeten uitwijzen”, zegt de HRJ.

    Is dit alles slechts een topje van de ijsberg? 

    Zie het artikel in justcorrupt >> . Dit is een juiste voorspelling van hoe justtie in België werkt.

    Er blijven naar aanleiding van bovenstaand artikel nog enkele vragen open :

    - de kandidaat werkt als advocaat in een advocatenkantoor in Oost- of West-Vlaanderen? Hoe gaat zijn verdere loopbaan uitzien?
    - de ouders van de kandidaat zijn allebei magistraten.Zij wisten hiervan niets?
    - moeten de kandidaat en de ouders van de kandidaat ook niet vervolgd worden? Of ontsnappen ze aan vervolging?
    - in welke rechtbanken werken de ouders van de kandidaat? Gaan zij ook ontslag nemen?
    - welke hulpmiddelen zijn er gebruikt om de topmagistaat te beïnvloeden? En door wie?
    - gaat de betrokken advocaat-generaal zijn salaris verder betaald worden?
    - hoe komt het dat deze zaak op een zondagavond naar buiten komt?

    - justitie bljft wel in het nieuws!

     

     

     

    Lees meer >> | 36 keer bekeken

  • Wij zijn een burgerbeweging!

    4 maart 2024

    De ontevredenen 2022

    Just Corrupt is een burgerbeweging die ijvert voor het aanpakken van de corruptie binnen de Belgische justitie. De corruptie binnen justitie is een torenhoog probleem. Niet in het minst door het feit dat deze problematiek door alle partijen wordt doodgezwegen. Zowel bij magistraten als bij advocaten blijft het oorverdovend stil wanneer de corruptie bij justitie ter sprake wordt gebracht. Ook in de media komt de problematiek uiterst zelden aan bod. Nochtans zijn omkopingen en andere vormen van corruptie aan de Belgische rechtbanken zeer courant.

    Lees meer >> | 467 keer bekeken

  • Meer blogs >>