• 50 jaar waardevolle kunst bedreigd!!

  20 juni 2024

  Kunstenares, meer als 50 jaar dagelijks actief;  met onnoemelijk veel werk, geheugen van een 21-eeuwse generatie: nu bedreigd,onrecht bij de mensheid vasthoudend, noterend  in scene gezet  : Tsjetsjeense oorlogen, mensenrechtverkrachtingen van bijbelse proporties, steeds weer, onophoudelijk, het gaat maar door.

  Lees meer >> | 14 keer bekeken

 • Algemene principes inzake de deontologie van magistraten

  5 juni 2024

  Publicatie van de Hoge Raad voor Justitie : Algemene principes inzake de deontologie van magistraten

  Hopelijk gaat iedere jonge en/of oudere magistraat zich hieraan houden. Dan pas hebben we een rechtstaat in België.

  Nu is dit zeker niet het geval met alle schandalen op Justitie!!

  Lees meer >> | 49 keer bekeken

 • Verraders

  14 april 2024

  Flagelanten 2004


  Een naald in je wang als je moet slikken .

  Een slag  op  je maag als je moet eten.

  Een doorn in je tong als je wil praten 

  Een schilfer in je oog als je moet zien.

  Zeunende  pijn in je oor als je moet luisteren .

  Onrecht is het  bloedstollende stompen op je maag als je wil eten .

  De pijn van een kind verraderlijk als met een mes in  zijn hand gestoken of door een  horzel .

  Verraders zijn gruwelijke insekten , laag gekruip bij de grond om altijd hun slijmerige voordeel te slurpen op de rug van de anderen.  Het is de  laagste soort creeps die je bedenken kan, altijd vervalst , altijd bedacht op uitzuigen van anderen,  geen eigen ontwikkeling hebbend , parasieten maar vastgezogen op de huid van de creatievelingen , vol valse schijn, alleen zichzelf liefhebbend, wachtend op het gunstige ogenblik om hun vraatzucht te spijzen. Horzels, schorpioenen die het gunstige ogenblik voor zichzelf afwachten, kil en berekenend van binnen. Hebben nooit liefde gekend , kunnen die ook nooit geven, maar veinzen eeuwig.

  Lees meer >> | 275 keer bekeken

 • Niet alleen magistraten, maar ook de gerechtelijke mandatarissen moeten respect hebben voor personen en voor hun waardigheden.

  8 april 2024

  Niet alleen magistraten, maar ook de gerechtelijke mandatarissen moeten respect hebben voor personen en voor hun waardigheden. Hij moet rekening houden met de menselijke dimensie van zijn handelingen en dient een evenwicht te vinden tussen empathie, medeleven, welwillendheid, nauwgezetheid en strengheid.

  Justitie heeft niet echt een menselijk gezicht wanneer mijn zoon zijn meer als 20 bedrijven systematisch onder voorlopige bewind worden geplaatst om die steevast te ‘begeleiden’ naar een faillissement met onderweg de aanstelling van een ‘manipulus’ aan bewindvoerders XX.30 en XX.32 – curatoren XX.104  – gerechtsmandatarissen XX.84 (steeds dezelfde), waardoor hij tientallen procedures moet voeren om te pogen zijn vennootschappen te redden en hij finaal – door een uitputting van zijn financiële middelen – persoonlijk onder bewind wordt geplaatst teneinde hem handelingsonbekwaam te maken en definitief failliet te verklaren. Hierdoor kan hij geen aansprakelijkheidsvorderingen tegen bovengenoemde functionarissen meer doen! 

  Justitie heeft niet echt een menselijk gezicht wanneer tijdens dit traject – waartegen door zijn omvang, snelheid en kostprijs geen verweer kan worden gevoerd – mijn zoon door de curatoren wordt gedagvaard tot onmiddellijke uithuiszetting (en vorderen om te behandelen op de inleiding !) terwijl hij op de wachtlijst staat voor een sociale woning en dus nergens naartoe kan, moet leven van het OCMW en voor zijn eten naar de voedselbank trekt. Dit alles terwijl hij de zorg heeft over twee minderjarige kinderen waarvan er één (tien jaar) door een auto-immuunziekte lijdt aan suikerziekte, waarvoor hij de medicatie niet kan betalen en in geval van crisis deze moet halen op de spoedafdeling van een ziekenhuis.
  Houdt het bestaan en niet controleren van ongeremd optreden in hoofde van insolventiefunctionarissen met schending van de plicht tot menselijkheid een disfunctie in Justitie in?

  Lees meer >> | 8 keer bekeken

 • Buitengesloten in het bos

  24 maart 2024

  Met levendige streken en een wervelwind van kleuren probeerde ik de vluchtige emoties van afzondering in de chaos van de natuur vast te leggen. De acrylverf danste op het papier en bracht leven in een figuur die in gedachten verzonken is, omgeven door een wereld die zowel wild als sereen is. Dit werk belichaamt contemplatie en de complexiteit van eenzaamheid; het zal elke ruimte een dynamische energie en een tot nadenken stemmende aanwezigheid geven.

  Lees meer >> | 62 keer bekeken

 • Behoefte aan licht

  23 maart 2024

   

  Voel de diepte. Mensen dragen lichten. Mensen worden lichten. Licht is hoop, opstijgend uit de duisternis in het licht. Social media en media in het algemeen zijn te negatief, het maakt mensen hard. We hebben meer licht nodig.


  Koop dit werk als ondersteuning voor mijn strijd  >>


   

   

  Lees meer >> | 65 keer bekeken

 • Uitgesloten - Geen toegang

  22 maart 2024

  Dit jonge meisje is het kind van de rekening, zoals zovelen. Helaas zit ze gevangen in de kou aan de grens tussen twee landen, buiten in eindeloze bossen met andere medevluchtelingen met hetzelfde lot in de rug. Haar enige troost is het vuur dat brandt, haar verwarmt en haar licht brengt. Een van de vele slachtoffers van gewetenloze tirannen, manipulatoren. Een mensheid zonder scrupules, zonder toekomstperspectief.
  Of, zoals Goya het in zijn tijd zag, 'desastres', de mens die de wereld en zijn medemensen vernietigt, die niet verder kunnen komen dan de dierlijke status. Onze tijd heeft 200 jaar later weinig verbetering gebracht... De wereld is verdeeld, over de mensheid wordt weinig gesproken. Wat als je klem zit tussen de fronten? De bittere conclusie van een hedendaagse realiteit. Dit is een van mijn verzamelde beelden: een 21e-eeuwse herinnering aan de gebeurtenissen van de tijd die mijn visie, waarmee ik werk, onderstreept, gegoten in een verteerbare vorm. Zal er ooit vooruitgang zijn of zal de mensheid zichzelf vernietigen?

  Lees meer >> | 73 keer bekeken

 • Symbool van licht

  20 maart 2024

  Een vrouw die zichzelf zelfverzekerd toont door zichzelf te verlichten. De symboliek is hier erg sterk.


  Steun mij in de strijd tegen het onrecht. Koop dit werk>>

  Lees meer >> | 64 keer bekeken

 • Ik zocht naar voedsel maar vond alleen maar stenen.

  17 maart 2024

  In mijn semi-abstracte schilderij, gemaakt met acrylverf, heb ik het rauwe emotie en de strijd van het leven gevangen. De penseelstreken en kleurenkeuze weerspiegelen de intense zoektocht naar voeding in een onvruchtbare wereld. Dit werk zal een krachtige dynamiek en een diepgaande boodschap aan jouw ruimte toevoegen, en nodigt de kijker uit tot reflectie over doorzettingsvermogen en hoop in tijden van ontbering.

  Lees meer >> | 54 keer bekeken

 • Hongerig kind

  16 maart 2024

   

  In dit stuk heb ik mijn hart gestort in het vastleggen van de diepte van de emotie die resoneert met de intensiteit van de menselijke ervaring. Wervelende penseelstreken van koele blauwe en spierwitte tinten creëren een dynamische achtergrond, die de warmte en kwetsbaarheid van de centrale figuur benadrukt. De combinatie van abstractie en realisme spreekt tot de contrasterende krachten binnen de strijd van het leven. Dit schilderij is een belichaming van veerkracht te midden van chaos en nodigt uit tot reflectie en een diepgaande verbinding in elke ruimte waarin het zich bevindt.

  Lees meer >> | 48 keer bekeken

 • Meer blogs >>